На театър в четвъртък

Афиш

09-04-2015, 09:52

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Независим театър” отваря врати в столицата

Да разпуснем предпразнично

На камерната сцена в Народния тетър от 19 ч. ще можете да гледате пиесата „Ръкомахане в Спокан“, от Мартин Макдона, а на сцената на четвъртия етаж от 19.30 ч- моноспектакъла на Валентин Ганев „Контрабасът“.

В Театър „София“ номинирания с ИКАР за водеща мъжка роля Михаил Милчев ще  представи моноспектакъла „Мадам Мишима“ от Елена Алексиева. Режисьор Калин Ангелов.

На сцената на Столичния куклен театър на ул."Гурко"14 вечер се играят и представления за възрастни. Това са куклените спектакли за възрастни: "Бурята" от Шекспир, реж. Катя Петрова и "Свят/О" авторски спектакъл на холандския режисьор Дуда Пайва, както и драматичните представления "Пътят към Афродита", моноспектакъл на Бойка Велкова и "Любовна афера" с режисьор Елин Рахнев. Очаквайте и новото  куклено представление за възрастни "Училище за шутове" от Мишел дьо Гелдерот, режисьор Петринел Гочев.

Тази вечер от 19.30 ще можете да гледане представлението „Любовна афера“ от Филип Блазбанд, ростановка – Елин Рахнев.

Младите творци от НАТФИЗ ви канят на пиесата „Вишнева градина:продадено“, от 19 ч. на голямата сцена.

Довечера Софийската опера и балет ще представи прочутия "Реквием" на Джузепе Верди.
Диригент Ерих Вехтер,Солисти: Радостина Николаева сопран, Цвета Сарамбелиева мецосопран, Камен Чанев тенор,Светозар Рангелов бас, Хор и оркестър на Софийската опера.
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” организира конференция „Българското кино – 100 години след началото”.
Събитието, посветено на юбилея на българското кино ще се състои на 15 април (сряда) от 10.00 ч. в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.
Сред специалните гости и участници се очакват представители на Комисията по културата и медиите към НС, Комисията по образованието и науката към НС, Министерството на културата, Министерството на образованието, НФЦ, независими продуценти.
Въпросите за финансирането, разпространението и управлението на съвременното българско кино, ще бъдат част от обсъжданите теми.