20-километрова тапа запуши Капитан Андреево (снимки)

Митничарите хванали 6 камиона с нелегални цигари. Издирват още 13?

20-километрова опашка от ТИР-ове се е образувала на българо-турската граница Капитан Андреево. За това сигнализира читател на Starazagorautre.bg

„Опашката е от турска страна в посока България. От 5 часа сутринта ни спряха на малко повече от шест километра от границата, а сега сме едва на четири километра. Колоната не е помръднала от четири часа”, пише още читателят ни. По негова информация са спрени само тежкотоварните автомобили, леките коли преминават спокойно границата.

Според слуховете, които се носят по километричната опашка, причината е масивна акция срещу контрабандни цигари. Според непотвърдената информация граничарите пресекли нелегален канал за цигари. Слуховете гласят, че са сложени митнически пломби с изтекла дата на три камиона – един български и два турски. Българският ТИР бил хванат в Хасково, а турските все още се издирват.

Според другия слух, който витае сред тираджиите, става въпрос за цели шест камиона с нелегални цигари. Други 13 пък били изпуснати и влезли в България. По непотвърдена информация в момента на границата с Турция има засилено полицейско присъствие.