Започват „Цариградско шосе” след 10 дни

Мисия София

11-04-2015, 15:14

Снимка:

Камерите.бг

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Преасфалтират „Цариградско” за 23 млн. лева

След началото на учебната година се захващат и с локалните платна

Ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци в столицата – бул. „Цариградско шосе”, ще започне от 20 април. Пет месеца майсторите ще работят в участъците от Околовръстното шосе до разклона за летището и „Младост” и тази между „Алея Яворов” и моста на Четвърти километър.

„Най-късно до 15 септември трябва да приключат основното строителство и след началото на учебната година да остане само работата по локалните платна”, обеща зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, пише "Монитор".

За да няма пореден кошмар с трафика и да не се изнервят допълнително шофьорите, от общината са планирали да не затварят изцяло булеварда, а движението да става с прехвърляне от едната лента в другата.

Първо ще се обнови отсечка от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълга около 5,8 км. А в началото на юни майсторите ще започнат да работят и между бул. „Яворов” и 4-ти км. До средата на май трябва да започне и ремонтът на бул. „Витоша” от бул. „Патриарх Евтимий” до входа на Южния парк.

Ще се обновят пътните платна, тротоарите и осветлението. Ще бъде обозначено и велотрасе за колоездачите и ще се подмени релсовият път. Проектът включва и ремонт на двата моста над булевардите „България” и „Пенчо Славейков”.