Гимназисти от Добрич се обучават за посредници в Бетцдорф

Мисия Добрич

13-04-2015, 10:44

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Германия задейства предпазна клауза срещу българското правосъдие

В Германия учениците ще получат идеи за разрешаване на конфликти в училище

До 18 април осем ученици и четирима преподаватели от Финансово-стопанската гимназия в Добрич ще участват в работна среща в в Бетцдорф, Германия, съобщават от учебното заведение. Визитата е по проект  „Отговорът на училището на младежките проблеми”, който се осъществява на немски и английски език по програмата на ЕК за образование, спорт и младеж „Еразъм+”.

В Германия осемте добрички ученици, които са на възраст между 16 и 19 години, ще бъдат обучавани като посредници в разрешаване на конфликти в училище. За целта в немското училище ще бъдат проведени две работни ателиета, в които ще вземат участие 40 младежи от петте училища - партньори от България, Германия, Италия, Португалия и Унгария. „Очакваме обученията и дискусиите с голям интерес”, споделят единадесетокласникът Мартин Пеев и абитуриентката Весела Иванова, пише Дарик. „Радваме се на срещите с нашите връстници от Европа. Аз ще продължа образованието си в Германия и за мен тази среща е от голямо значение”, продължава Весела.

Паралелно с обучението в Бетцдорф ще се проведе и транснационална среща на преподавателите от училищата-партньори. В нея учителите ще дискутират предстоящите стъпки в реализирането на проекта и ще планират следващите срещи в Италия, Португалия и Унгария.

За вечерта на талантите в Бетцдорф добричките ученици са подготвили богата фолклорна програма. В състава на делегацията са включени и представители на танцовата формация към училището, която е известна с добрите си постижения.