Планират мащабни пътни ремонти в региона

Ремонти за милиони левове стартират до края на месеца в Пловдивска област

Близо 800 000 лв. ще бъдат вложени в ремонти на републиканската пътна мрежа на територията на Пловдивска област, съобщиха за Дарик от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ще бъдат рехабилитирани участъци от първокласните пътища Пловдив – Карлово – Бургас и София – Пловдив – Свиленград, второкласните пътища Троян – Кърнаре, Стара Загора – Брезово – Раковски – Пловдив, Кърджали – Асеновград, Карлово – Пловдив, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки – Здравец. Ще има пари и за ремонти на третокласните отсечки Девин – Кричим – Стамболийски, Поповица – Асеновград и Пловдив – Студенец – Косово.

Ще бъдат извършени частични ремонти на асфалтовата настилка, ще се подменят стоманени предпазни огради. Предвижда се и подобряване на отводняването, поддържане на съоръжения и принадлежности, монтаж на нови пътни знаци, изсичане на храсти за осигуряване на видимост и габарит, допълват от АПИ.

Основният ремонт на старите участъци от АМ "Тракия" на територията на област Пловдив и Пазарджик, които са около 46 - 50 км, ще стартира след осигуряването на необходимия финансов ресурс. За целта ще са нужни около 45 - 50 млн. лв, допълват от АПИ.

Близо 2 милиона лева е заделила община "Марица" за ремонти по 4-токласната си мрежа, съобщи за Дарик кметът Димитър Иванов. Ремонтите ще стартират веднага, след като приключат обществените поръчки. По-голямата част от парите са от заема, изтеглен от общината, останалата е от общинския бюджет, уточни той.

Предвидили сме 250 000 лв. от нашия бюджет за ремонт на улици и пътища в община "Родопи". Парите ще бъдат насочени основно за рехабилитация на улици във всички населени места до края на годината, съобщи кметът на общината Пламен Спасов.

Близо 200 000 лв. ще бъдат вложени за ремонти на общинската пътна мрежа в община Лъки. Пътищата ни са в относително добро състояние, но големият ни проблем е третокласното трасе от Югово до Лъки, обясни кметът на общината Валентин Симеонов. По пътя има пропаднали участъци, асфалтовата настилка е в лошо състояние и има опасност напълно да бъдем откъснати от областния център Пловдив, допълни кметът на Лъки.