Подозрения за саботаж в Иганово

Днес заводът за боеприпаси трябваше отново да заработи

Запалена е продукция, изнесена след първите взривове. На мястото няма хора, токът е спрян. Става дума за същата продукция, която е причинила и предишния взрив в Иганово. Това, което ми направи впечатление е, че взривът става в същия ден, в който заводът трябва да започне работа. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Божидар Лукарски относно новите взривове в завода в Иганово.

Лукарски коментира, че не е изключено да става въпрос за саботаж. Министърът не знае дали е затворен пътят, но предположи, че това е така, защото такава е стандартната процедура.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов коментира, че втори инцидент в завода е съмнителен. Той коментира, че не трябва да се изключва взривът да не е инцидент. "Важното е да няма жертви и разрушения", заяви по телефона Кабаиванов.

"Миналият път гръмна в 19:10 часа, тази сутрин в 07:10 часа. Това какво е , ако не саботаж", заяви преди минути пред "24 часа" председателят на Подкрепа във ВМЗ Димитър Атанасов.

Той призна, че е силно притеснен заради случващото се в Иганово и дори вдигнал кръвно. По думите му единственото успокояващо е, че няма жертви. Площадката в Иганово е отцепена от полицията още от първите взривове миналият месец. Работниците от базата са разпределени в оръжейницата в Сопот. По тази причина и няма загинали.

Подробности в Plovdivutre.bg »