Масови ремонти запушват столицата от края на месеца

Ремонтните работи ще приключат до началото на учебната година

Планираме в края на месец април да започнем рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе", като първият етап ще бъде околовръстното шосе на София и разклона за Летище София. Сроковете, които сме си поставили са началото на месец септември да приключат основните ремонтни работи, за да може с началото на учебната година при традиционното увеличение на трафика тези ремонтни дейности да не се отразяват на движението. Това каза на Форум за мобилност на мрежата от европейски градове EUROCITIES заместник-кметът на Столична община Любомир Христов, предаде "Фокус".

"С приключването на учебната година за най-малките, поетапно ще започнем изпълнението и на други проекти като ремонта площад "Руски паметник", рехабилитация на някои от по-големите улици, както и малки мостчета. Естакадата на бул. "Иван Ев. Гешов" се планира да започне през тази година. Подготвят се документите за получаване на разрешение за строеж", обясни Христов.

Относно опцията граждани да могат да снимат паркирали нарушители, Христов коментира, че това е процес на административно-наказателна дейност, който трябва да бъде съобразен и с ясното доказване на нарушението. "Грижа е на контролните органи да бъдат убедени в достоверността на доказателствения материал", добави Любомир Христов.