Ремонтираха емблематичната 272-ра аудитория в Алма Матер

За реконструкцията на аудиторията Софийският университет е осигурил 150 000 лева

Изцяло реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде официално открита утре в 18.00 часа, съобщиха от висшето училище.

От Алма Матер припомнят, че на 24 юли 2013 г. ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев, председателят на фондацията "120 години Юридически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Сашо Пенов, и изпълнителният директор на фондацията "Америка за България" Десислава Тальокова подписаха споразумение за ремонт и преоборудване на 272-ра аудитория - място, в което хиляди студенти на Софийския университет са получили своето образование.

Реконструкцията е започнала на 4 юли 2014 г. В аудиторията изцяло са подменени всички инсталации, системи и елементи, които са физически остарели или не отговарят на действащите нормативни изисквания. Осигурено е и високотехнологично мултимедийно оборудване. Така 63 години след построяването ѝ, 272-ра аудитория се превръща в съвременна зала в полза на студентите от Софийския университет и на цялата академична общност, посочват от висшето училище.

За ремонта средства са предоставили фондациите, бивши студенти, преподаватели и фирми. Софийският университет е осигурил 150 000 лева за реализацията на мащабното обновяване на аудиторията.