Созопол в надпревара за наградата на Съвета за световен туризъм

Туризъм

15-04-2015, 12:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол със специална награда от Министерството на туризма

В Мадрид решават коя е най-интересната и значима туристическа дестинация

Община Созопол ще се състезава за „Награда за дестинация“ в Мадрид, съобщиха от пресцентъра на общината. Съветът за Световен Туризъм и Пътуване е световна организация, чиято дейност е в полза на международната общност. Тя обхваща опазване на околната среда, развитие на работната сила и иновациите, устойчивост в глобалната туристическа индустрия. Наградите на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване имат за цел да стимулират туристическата индустрия чрез популяризиране на туристическия бранш и дестинациите. Те трябва да съдействат и за устойчивото развитие на сектора.

Наградите „Туризъм за утре” за 2015 година на Съвета за Световен Туризъм и Пътуване са в пет категории: Награда на обществеността, Награда за дестинация, Награда за околна среда; Награда за иновация; Награда на хората. Проектът на Фондация „Созопол” „Архитектурно – исторически комплекс с музейна сбирка Южна крепостна стена и кула – история, култура, наследство”, гр. Созопол, България, кандидатства за Категория „Награда за дестинация”.

Проектното предложение е избрано с голям интерес сред 158 кандидатури от цял свят като са номинирани три дестинации: Североизточно Крайбрежие, (Тайван); Созопол (България); Любляна (Словения). Обявяването на класирането ще се състои на 15 април в Мадрид, Испания. Церемонията ще се излъчва пряко от 17:30 часа местно време /18:30 часа българско време/ на сайта на Световния Съвет по Туризъм и Пътувания. (http://www.wttc.org/).