Роман Абрамович си купи хотел за 25 милиона долара (ВИДЕО)

Бутиковият имот ще се превърне в резиденцията на олигарха в Тел Авив

Руско-еврейският милиардер Роман Абрамович може би планира да прекарва повече време в Израел. Информатор на интернет изданието "Глобус" разкрил, че олигархът, класиран на 58 място по богатство в света (Forbes - 12 млрд. Долара), е закупил първия си имот в Израел. 

Снимки от хотел Варсано разгледайте ТУК!

Той е купил бутиковият хотел Варсано в Тел Авив собственост на братята Гай и Ярон Варсано. Хотелът е разположен между улиците Шабази и Еин Яаков в модерния исторически квартал Неве Цедек в Тел Авив. Имотът помещава седем апартамента и е сред десетте най-добри бутикови хотели в Тел Авив.

Единият от собствениците - Ярон Варсано е съпруг на моделът и актриса Гал Гадо, която се прочу покрай ролята си в поредицата „Бързи и яростни”, тя е и носителка на титлата „Мис Израел 2004”.

Абрамович е платил 100 милиона израелски шекела (25 милиона долара) за имота. Парцелът, който се простира само на 1500 квадратни метра, включва емблематичния хотел, който е предмет на заповед за съхранение, както и зона с паркинг, който е терен с възможност за допълнително жилищно строителство.

Собственикът на ФК Челси  Абрамович, който живее със семейството си в Лондон е офертирал собствениците на друг имот преди. През 2007 г. беше съобщено, че по време на обиколка на Тел Авив, олигархът е провел разговори с бизнесмена Мариус Нашт да купи историческата къща Шлуш в квартала. Нашт е поискал 30 милиона долара за имота, но сделката не се е състояла. Нашт е купил къща Шлуш от семейство Варсано през 2006 г. за 16 милиона щатски долара.

Смята се, че Абрамович, който е силен поддръжник на Израел, и чест посетител на страната, ще  превърне хотел Варсано в свой израелски дом, когато отсяда в страната. За целта олигархът ще реконструира част от терена и ще го превърне в собствена резиденция.

Адвокатите и на двете страни в сделката отказват коментар на новината.

По-рано беше съобщено, че милиардерът е придобил собствеността на няколко израелски компании.