Созопол на второ място в света за туристическа дестинация

Туризъм

16-04-2015, 17:04

Снимка:

снимка,sozopol.ucoz

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол в надпревара за наградата на Съвета за световен туризъм

Архитектурно-историческият комплекс „Южна крепостна стена и кула" се пребори със 156 финалисти за международната награда

Созопол стана дестинация № 2 за световен туризъм за 2015 г. Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване в същата категория отиде за Любляна. На специална церемония в Мадрид организацията обяви победителите в петте категории - Награда на обществеността, за дестинация, за околна среда, иновации и Награда на хората. 
Словенската столица спечели приза за дестинация номер 1 за 2015 г. заради чистотата, спокойствието и зеленината на града. 
По време на церемонията, която се предаваше онлайн през сайта на организацията, особено внимание бе отделено на Созопол. "Хората от българския град Созопол допринасят много, заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духа на античността и красотата на тази уникална дестинация", обяви председателят на Съвета.
Архитектурно-историческият комплекс „Южна крепостна стена и кула" в Созопол се пребори със 156 финалисти за международната награда „Туризъм за утре" на Световния съвет по туризъм и пътувания, но беше препънат от Любляна в категория „Дестинация". 
Проектното предложение е избрано с голям интерес сред 158 кандидатури от цял свят като са номинирани три дестинации: Североизточно Крайбрежие, (Тайван); Созопол (България); Любляна (Словения).