Главният секретар на МВР оставя шефа на бургаската полиция за постоянно

Крими

16-04-2015, 17:27

Снимка:

снимка, luna.superhosting

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прозрачност в Съдебната палата в Бургас

Георги Костов: Комуникацията между отделните институции трябва да е онлайн на работно ниво за да имат сигурност туристите

Комисар Калоян Калоянов, който временно  изпълняваше длъжността директор на ОДМВР-Бургас, остава на поста за постоянно, заради добрите резултати, които е показал в борбата си с престъпността. Новината бе съобщена лично от главния секретар на МВР Георги Костов по време на брифинг в Бургас.

 „От началото на годината ОДМВР-Бургас показва ръст с 14% в разкриваемостта на престъпленията и дирекцията вече е на 12-то от 27-мо място в тази класация. За първи път бургаската полиция работи и няма защо Калоян Калоянов да не остане начело за постоянно”, каза главният секретар на МВР.

Комисар Калоян Калоянов е в ръководството на бургаската полиция от 2009 година, когато стана заместник на тогавашния шеф на ОДМВР-Бургас Милен Димитров, както и след това, когато на този пост бе самият Георги Костов.

Главният секретар на МВР посочи, че не се съмнява в готовността на бургаската полиция за предстоящия летен сезон, като акцентира и върху най-важните приоритети, изведени в полицейската работа. Сред тях са: oтвореността на системата на МВР за работа с всички заинтересовани, работещи по проблемите на туризма, било местни органи, туроператори, хотелиери и др. Създаване на условия за перманентна комуникация между заинтересованите за подобряване на възникналите пропуски, установени при рекапитулацията на предишния сезон / с цел осигуряване на по-добра туристическа услуга, увеличаване на сигурността на туристите и намаляване броя на престъпленията в различните райони/. Навременност при обслужването на чуждестранните туристи, преодоляване на езиковите бариери, срочно и бързо заплащане на дължимите държавни такси на посттерминалните устройства, монтирани в крайморските полицейски управления и др. Главен комисар Георги Костов акцентира, че комуникацията между отделните институции трябва да е онлайн на работно ниво за получаване на своевременна и бърза информация и адекватна реакция в реално време, като подчерта, че това е ключът към постигане на по-голяма сигурност за туристите в България.