Сблъсък между контрольори и пътник в метрото

Проверяващите атакува пътничка с карта на инвалид, но без документ за самоличност

Клип, който показва сблъсък между контрольори и пътници в столичното метро, предизвика бурни реакции и много коментари в интернет - някои в подкрепа на проверяващите, а други - на проверените. Каква всъщност е причината за кавгата и кой проявява агресия провери екип на Нова телевизия.

Клипът обиколи интернет и предизвика негативни коментари в социалната мрежа срещу контрольорите, които се опитват да глобят жената, както и срещу нея, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на проверяващите.

Възниква въпросът кой всъщност е нарушителят на правилата на пътуване. Няма спор, че жената е нередовен пътник. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Попитахме свидетелката на инцидента Яни Делчева, която е заснела клипа, както и Борислав Симов - организатор на контрольорите в градския транспорт в София. Двамата са на разнопосочни мнения.

От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори. Симов заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.

Яни твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.