Ето къде ще кипят ремонти идните месеци

Мисия София

17-04-2015, 11:09

Снимка:

Столична община, Дневник

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Преасфалтират „Цариградско” за 23 млн. лева

Ремонтират кръговото около Руски паметник

Редица централни столични булеварди ще бъдат затворени

От началото на май до края на лятото предстоят няколко големи ремонта на улици в столицата, които в комбинация с вече започнати реконструкции, ще доведе до затруднение в трафика в София, пише Дневник.

Бул. "Цариградско шосе" ще се ремонтира в два участъка. Първият етап обхваща 5.8 км от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов". Вторият етап е от надлеза на бул. "Г. М. Димитров" до бул. "Пейо Яворов". Този участък е дълъг около 2.5 км. Ще се ремонтира и подлезът при хотел "Плиска". Общата стойност на ремонта е 19.3 млн. лв.

Предстои и реконструкцията на площад Руски паметник. Там се предвижда да се обособят по три ленти в кръговото кръстовище, а трасето на трамваите ще се измести в локално трасе откъм бул. "Скобелев", като ще се ограничи с разделителни острови от кръговото и тротоарите. Досегашната настилка от павета ще бъде сменена с асфалт. Предвижда се да се засадят и 38 нови дървета. Ремонтът струва 3.55 млн. лева.

Това лято ще бъдат пренаредени паветата по бул. "Дондуков". Ремонт очаква и бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. В пешеходната му част пък вече се работи в участъка от ул. "Солунска" до "Алабин".

Продължава и затруднението на трафика по бул. "Черни връх", където се изгражда още една станция на втория лъч на метрото към кв. Хладилника.