Наградиха пловдивчанин, регистрирал домашното си куче в район "Западен"

Мисия Пловдив

17-04-2015, 12:53

Снимка:

район "Западен" Пловдив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

5570 домашни кучета са регистрирани в Пловдив

До момента в общинският регистър са въведени данните на над 5570 домашни кучета

Петър Костадинов Индов от район "Западен" бе награден днес за това, че е регистрирал домашното си куче. Той получи множество подаръци за своя домашен любимец – порода лабрадор, от кмета на района Димитър Колев.

В началото на април община Пловдив стартира кампания под надслов "Регистрирай куче и спечели награда". Целта на инициативата е да стимулира активността на собствениците на четириноги да декларират в администрацията притежаването на куче. Петър Индов е първият късметлия в града, който е бил изтеглен от системата за регистрация.

Днес той получи пълен комплект аксесоари за своя любим четириног – флекси, гребен, легло, козметика, пинсети за кърлежи, медальон и адресник.

Инициативата на община Пловдив е по повод Международния ден на безстопанствените животни – 4 април и ще продължи до 30 октомври. В този период ще бъдат раздадени общо 10 награди – 8 комплекта от споменатите аксесоари и 2 комплекта услуги за кучета, които включват пълен набор от хигиенни процедури за домашния любимец. Единственото условие към собствениците на кучетата е животните да са идентифицирани с микрочип.

До момента в общинският регистър са въведени данните на над 5570 домашни кучета, отглеждани в Пловдив.