Кърпят софийските улици със 100 млн. лева

Обновяват тротоарите във всички столични квартали

100 млн. лева е общата сума за рехабилитация през тази година. Това каза зам.-кметът на Столична община с ресор „Транспорт” Любомир Христов, по време на представяне на предстоящите пътни ремонтни, предаде „Фокус”.

„В тази сума влизат ремонтите на 20 мостови съоръжения по-малки и такива от особена важност. Мостът над „Захарна фабрика” е изключително сложно съоръжение, отремонтирането му е от особена важност, защото благодарение на него се осигурява преминаването на една от основните жп линии и пътя , които е отвеждащ за Сърбия”, заяви Христов.

На въпрос за какъв период ще бъде изградена естакадата на бул. „Ив. Ев. Гешов” и бул. „България”, Любомир Христов отговори: „ 11 месеца е предварителният срок за изграждането на естакадата, но нейното изграждане ще започне, когато се координира с ремонта на кръговото движение, за да не се затворят два алтернативни големи булеварда и да затрудня трафикът в столицата”.

„Подмяната на тротоарните настилки се изпълнява във всеки един район на столицата. Планираме и ремонт на едната част на ул. „Солунска”, която не е включена в програмата за финансиране”, добави Христов по повод ремонтите на тротоари в столицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че ремонтни дейности на пътните настилки и принадлежащите части ще бъдат извършвани на територията на цялата Столична община и околните и села.