Седмица на модата за пухкави жени в Париж

Така наречените жени с плюс- размер си имат свои любими модни линии

През уикенда в Париж започна третата седмица на специалната мода, манекени представиха моделите за жени с наднормено тегло на 20 дизайнери. Събитието, озаглавено Pulp Fashion е широко отразено в медиите, но организаторите казват, че модната столица все още не е много благоприятна за жените с наднормено тегло.

Подобни събития се провеждат редовно в САЩ, Великобритания и Германия и са съпътствани от доста по-голям успех. Според 26-годишният модел Клементини Дессо във Франция хората, които носят дрехи голям размер, са обект на "културна блокада." Дессо, която носи дрехите по френския  44-ти размер (XXL), живее и работи в САЩ, тъй като той за такива модели там "има пазар."

Във Франция, моделите с плюс-размер, по-скоро работят от любов към изкуството. В същото време, няма недостиг на жени пълнички жени: според френския институт по облекло и текстил, 40-ти размер (L) в страната е най-търсеният. Целта на организаторите на Pulp Fashion е да покаже на обществеността, че дрехите голям размер може да бъде модерни и красиви.