НАП раздава фотоапарати срещу касови бележки

30 000 ученици влизат "в час" с данъците

Над 640 ученици от Стара Загора получиха познания за данъчната и осигурителна система в България. В хода на кампанията "Влез в час с данъците 2", в града на липите, се включиха 4 общообразователни училища: НУМСИ "Христина Морфова", ГПЧЕ "Ромен Ролан", ПГСАГ "Лубор Байер4 и СОУ "Жележник". Учебните часове преминаха при сериозен интерес и участие на учениците от гимназиалните класове. Успехът на проекта се случи благодарение на подкрепата на директора на РИО Стара Загора г-жа Донка Симеонова, директорите на горепосочените училища и "Глобални библиотеки", коментират от НАП.

Иван Йорданов е победителят в третия етап от играта "Парола: Касова бележка". Десетокласникът от ГПЧЕ "Н. Вапцаров" в град Шумен получи своята награда - фотоапарат. Иван участва в третия етап на играта със 149 касови бележки. От началото на играта до момента са се включили над 1 800 участници, които са регистрирали около 350 000 касови бележки за близо 3 млн. лева.

В Стара Загора най-активни и с най-голям брой регистрирани касови бележки, са учениците от 4 ОУ "Кирил Христов" и ГПЧЕ "Ромен Ролан". До момента в играта са регистрирани 13 000 фискални бона.

Още 2 награди очакват участниците в надпреварата. През април ще бъде връчен още един цифров фотоапарат, а в края на месец май ще бъде изтеглена и голямата награда - плейстейшън. Според регламента на играта до 31 май всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS.

Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели една от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.