Полицейско куче "лови бандити" пред деца в Хасково

Униформени демонстрираха уменията на четириногите си "колеги"

Четвъртокласниците от Детската полицейска академия в Хасково наблюдаваха демонстрация на професионалните умения на полицейските кучета, съобщи МВР. Учениците научиха, че кучетата са с различен "профил", че са преминали 3-месечен курс на обучение с водача си и колкото по-рано кучето се озове на местопрестъплението, толкова е по-голям шансът да намери следата. Много емоции предизвика занятието "задържане на бягащ нарушител" и "откриване на наркотици".

Кучетата показаха умения по обща дисциплина и изпълниха различни команди. Това е последното практическо занятие на децата от СОУ "В.Левски" в Хасково преди изпита им, който ще се проведе в края на месеца, за да получат дипломите си.

Целта на обучителите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца. Задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности, да се научат да работят в екип, да се подкрепят и да се грижат за другите.