Русофилите в Казанлък ще шият ново Самарско знаме

70 дръвчета ще оформят Алея на победата в града на розите

В чест на 70-годишнината от победата над хитлерофашизма в Казанлък ще се разлисти Алея на победата. Тя ще бъде оформена в близост до ОУ "Н. Вапцаров". 70-те дръвчета вече са осигурени, общината е "дала линия" и в сряда казанлъшките русофили ще си плюят на ръцете и ще развъртят кирки и лопати. Това съобщи на специална пресконференция изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет на Национално движение "Русофили" Ангел Попов, цитиран от starozagorskinovini.com.

Чрез Руския културно-информационен център в София в Казанлък ще бъдат осигурени руски филми за Отечествената война, които ще бъдат предложени за излъчване на местните телевизии в навечерието на 9 май. Нещо повече - очаква се да има и прожекция на открито, на централния площад "Севтополис", разкри още Попов.

Третата идея на русофилите от Града на розите е да съберат пари за ушиване копие на славното Самарско знаме, което ще се приюти в Исторически музей "Искра". А за честванията на 3 март и Шипченската епопея бойната светиня с образите на Пресвета Богородица и светите равноапостолни славянски просветители Кирил и Методий ще се развява над чутовния балкански връх