Ботев търси 4 млн. лева, за да заиграе на "Колежа"

Спорт

21-04-2015, 17:00

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лудогорец поиска млада звезда на Ботев

Ботев и Берое си поделиха Тракия

Ръководството намери частично решение, но няма пари

Четири милиона лева са необходими на Ботев (Пловдив), за да бъде завършена реконструкцията на двете трибуни на стадион "Христо Ботев". Това стана ясно на днешната пресконфереция на председателя на сдружение „ПФК Ботев Пловдив 1912” Апостол Апостолов и Иван Джиджев, който остава президент на "жълто-черните".

"Нямаме ясно решение за стадиона. Имаме проектно решение за програма минимум. Тоест стадионът да бъде завършен до етап, на който може да се лицензира с по-малък капацитет и категория. И за този вариант обаче са нужни много средства, които към момента не могат да бъдат набавени", аза Джиджев.

"За завършването на двете трибуни и нужната инфраструктура, за да играе Ботев на "Колежа", са нужни 4 милиона лева. Търсим варианти. Надявам се да намерим решение, за да може Ботев да приема мачове от "А" група на стадион "Христо Ботев", макар и само с две завършени трибуни. Не искаме да обещаваме неща, които не можем да изпълним. Всеки един от нас търси варианти, включително и аз.  Г-н Джиджев е изключително обективен ръководител и желаем той да продължи досегашната си дейност в клуба. Модерната база, с която разполагаме и работата на треньорите с подрастващите в школата вече дава резултат. В мъжкия тим влизат млади и перспективни момчета", каза Апостолов.

Шефовете на Ботев (Пловдив) признаха, че ако до шест месеца не се намерят пари, общинските съветници може да преразгледат решението за концесия.