Армани наруга хомосексуалните за техния стил

Модният гуру харесва естествените мъже и жени и мрази демонстрирането на сексуални пристрастия

Италианският дизайнер Джорджо Армани разкритикува гей обществото обвинявайки представителите му, че твърде явно демонстрират своята сексуална ориентация.

Модния диктатор направи изказването си в Милано в интервю за Съндей Таймс: "Ако някой се облича, за да покаже своите възгледи:" О, знаете ли, а пък аз съм гей" това ми е чуждо. Мъжът трябва да си остане мъж " казва дизайнерът със световна известност, който никога не е крил неконвенционалните си сексуални предпочитания.

Той отбеляза, че не обича хората, които са твърде зависими от фитнес за оформяне на тялото. "Харесват ми здрави, умни хора, които се грижат за себе си, но не прекалено много," описва своя идеал Армани.

Моделиерът съветва жените да не се опитват да изглеждат по-млади от истинската си възраст: "Трябва да имаме смелостта да остареем" - каза дизайнерът.

Още по-рязко, той говори за хирургичните промени на тялото,  и нарече уголемяването на гърдите „идиотия”.

"Харесва ми да гледам естествени жени," признава италианецът. Състоянието на 80-годишният Армани се оценява на 7 милиарда евро, той е един от най-богатите хора в Италия и заема 131 място в класацията на най-богатите хора в света според списание Форбс.

През 1974 г., той е първият, който показва колекция от свое собствено име, а през 2005 г. създава модната линия за висша мода - Armani Privé.