Отложиха делото за асансьора-убиец

От прокуратурата обявиха, че са допуснати процесуални нарушения

Софийски градски съд не даде ход на делото за трагичния инцидент с асансьора, който падна и уби жена в блок на столичния бул. "Цариградско шосе". Подсъдими в процеса са техниците Сергей Цветанов, Диян Дервенски, Петко Петков, Цветан Цветанов.

Ход на делото не беше даден, защото адвокатът на подсъдимия Сергей Цветанов е служебно ангажиран и е изпратил молба до съда делото да не стартира. Другият подсъдим Диян Дервенски е получил обвинителния си акт преди два дни. Той и адвокатът му също поискаха делото да бъде отложено, за да имат време да се запознаят с обвинението. От прокуратурата също обявиха, че искат делото да бъде отложено, защото са допуснати процесуални нарушения. СГС се съгласи с доводите и насрочи следващото съдебно заседание за 27 юли 2015 година.

Оцелялата при инцидента Мария Ваклинова заяви, че се надява съдът да си свърши работата и виновните да получат справедливи присъди. Четиримата обвиняеми отказаха да коментират дали чувстват вина.
Трагичният инцидент се случи през лятото на миналата година. Разследването установи, че въжетата на асансьора са се скъсали, а едната от аварийните спирачки не се е задействала. При злополуката на място загина 46-годишна Цветелина Радунчева, а 41-годишната й съседка Мария Ваклинова пострада тежко.