Реал мечтае за нова титла след драма и триумф над Атлетико

Кралският клуб стигна до заслужен успех с 1:0 в края

Реал Мадрид мечтае за 11-а титла от Шампионската лига, след като успя да отстрани Атлетико Мадрид в полуфиналите от турнира след успех с 1:0 на реванша на "Сантиаго Бернабеу". Първата среща завърши при нулево равенство. Кралския клуб стигна много трудно до успеха с гол чак в самия края на мача чрез Чичарито, но беше по-добрият тим с много повече чисти положения за гол и заслужено продължава напред. 

Притиснат от множество кадрови проблеми, Карло Анчелоти постави Рамос в средата на терена, а в центъра на защитата постави Пепе и Варан. Диего Симеоне също разположи 4-4-2 с Антоан Гризман и Марио Манджукич в атака. Квартетът халфове беше от изграден от Саул, Тиаго, Коке и Арда Туран. 

Реал започна по-активно и натисна съперника си, но не успяваше да създаде чисти положения пред вратата на Атлетико. Все пак Чичерито стигна до много добра ситуация с глава, но стреля над гредата. 

Две минути преди края на първата част Роналдо беше изведен сам срещу вратаря Облак, който обаче излезе, скъси ъгъла и отрази удара на португалеца. При последвалия корнер опасен удар с глава отправи Варна, но топката мина над вратата. 

В началото на втората част отново Чичарито изпусна отлична ситуация сам срещу Облак, но имаше отсъдена и засада. Малко след това мексиканецът имаше претенции за дузпа за нарушение на Миранда в наказателното поле, но реферът прецени, че няма да посочи бялата точка. 

В 69-ата Атлетико направи опасна контраатака, но ударът с глава на Коке попадна право в Касияс. В 76-ата Атлетико остана с човек по-малко, след като Туран беше изгонен за втори жълт картон.Реал веднага реагира и в 80-ата Ернандес беше изведе отлично отдясно, но вездесъщият облак излезе и отби удара му. 

Все пак в 88-та Чичарито вкара така ценния гол и класира Реал напред. Роналдо направи перфектен пробив отдясно, навърза двама защитници и подаде към Ернандес, за когото остана по-лесното да я прати в мрежата за крайното 1:0.