Дъщеря на Уил и Кейт ще донесе 1,5 млрд. на Великобритания

Раждането на момиче ще донесе мощен финансов приток към икономиката на страната

Британската икономиката ще получи допълнителни  80 милиона паунда ( 120 милиона долара) веднага след раждането на второто дете на Кейт Мидълтън и Принц Уилям, ако е момиче.

През годината цифрата може да нарасне на 150 милиона паунда (220 милиона долара), а за целия си живот може да донесе на родината си повече от един милиард лири (1,5 милиарда долара).

Принц Уилям се надява, че второто му дете ще бъде момиче и той не е единствен. Британските икономисти смятат, че в този случай икономиката ще получи силен тласък за развитие.

Смята се, че раждането на първото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж принц Джордж е донесло на хазната 247 милиона паунда (370 милиона долара). Около второто дете на Уилям и Кейт се очакват по-малко приходи, но в дългосрочен план момичето може да бъде голяма подкрепа за британската икономика.

"Мисля, че хазната ще получи около  80 милиона лири веднага щом бебето се роди. От тях 20-25 милиона ще бъдат похарчени за сувенири, а останалите - за храни и напитки, като торта и шампанско. Когато се ражда второ дете, това не е кой знае какво вълнение, но тя има голям потенциал за развитието на модната индустрия "- цитират от The Telegraph директорът на Центъра за изследване на продажбите професор Джошуа Бемфилда.

"Точно както раждането на принц Джордж насърчи продажбите на детски дрехи, една принцеса може да създава модни тенденции през целия си живот. Това ще е идеално за модните дизайнери и тези, които шият по поръчка. Тя може да даде тласък на развитието на изцяло нови предприятия.", добавя икономистът.

В крайна сметка, ако се роди момиче в полза на короната може да се натрупат повече от един милиард лири само поради факта, че се ражда сестричката на принц Джордж.

Според пресата раждането на детето ще обогати не само хазната на държавата, но и късметлиите, които успеят да познаят пола и името на детето. Някой британски букмейкъри обещаха награда от  500 хиляди лири (около 750 000 долара) на тези, които успеят да познаят пола и името на второто дете на Кейт и Уил.