Ями зейнаха върху нов асфалт в „Драгалевци”

Общината отдели 15 млн. лв. за аварийни и текущи ремонти

Ями са зейнали по малките улици между „Мащерка" и „Лешникова гора" в столичния кв. „Драгалевци", разказаха хора, живеещи в района пред в. „Труд”. Копаят там, където ремонтираха преди 2 месеца, възмутени са жителите на квартала. Колите и автобусите, които отиват към училище „Васил Левски", пък се налага да заобикалят дупките досущ ски слалом. На ул. „Нарцис" се полага последният износващ пласт асфалт, защото това не се може да се прави през зимата, отговориха от Столична община.

Оттам уточниха, че ремонтът е започнал миналата година, но няма как да се завърши през зимата и заради това се прави сега. В района имало и нерегламентарано разкопаване, но от общината не успяха да уточнят кой е виновен за това. На ул. „Лешникова гора" пък се оправяла шахта. Ремонтът по ул „Нарцис" е част от инвестиционната програма на Столична община и реконструкцията й е започнала още в края на 2014 г., казаха още от „Московска" 33.

Общо 15 млн. лв. за аварийни и текущи ремонти е отделила Столична община тази година и тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове. В момента екипи работят по ул. „Дойран", ул. „Лазар Михайлов" и „Христо Стани-шев" в „Сердика", по улиците „Димитър Пешев" в „Искър", ул. „Ат. Москов" и „Филип Аврамов", както и по локалното на Околовръстното шосе при бул. „Ал. Малинов" в „Младост". Реконструира се и тротоар на ул. „Христо Матов". Според кметицата на София Йорданка Фандъкова и екипа й, за да не се кърпят повече дупките, е необходимо да се извършват цялостни ремонти на улиците в столицата.