Основен футболист напуска Ботев през лятото

Спорт

24-04-2015, 09:51

Снимка:

LAP.bg

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ботев търси 4 млн. лева, за да заиграе на "Колежа"

Томаш Иршак няма да подновява договора си

Треньорът на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев няма да може да разчита на чешкия халф Томаш Иршак през следващия сезон, съобщава "Тема Спорт". Договорът на играча изтича и той е уведомил ръководството на клуба, че няма да го поднови.

Навършващият 31 години през месец юни полузащитник пристигна при "канарчетата" през сезон 2012/13, след като бе взет по настояване на тогавашния наставник Ферарио Спасов. Халфът веднага си спечели място в състава и оттогава е несменяем титуляр. Иршак се показа и лоялен към ръководството, като се съгласи да остане през настоящата кампания, въпреки че заплатите в клуба бяха орязани. През този сезон той изигра 23 мача в А група, като в тях е отбелязал 4 попадения.

През лятото Иршак ще пробва да си уреди преминаване в състав от родината си. През лятото към него интерес имаше от Левски, но той не пожела да премине на "Герена".

Почти сигурно след края на шампионата Ботев ще бъде напуснат и от полския вратар Адам Стаховяк. Той също ще си търси клуб, който ще му предложи по-високо възнаграждение.

В Ботев пък предстои ново свиване на бюджета. Треньорът Петър Пенчев е притеснен, че в отбора може да не останат и другите футболисти с изтичащи договори. С такива са Иван Цветков, Мариян Огнянов и Пламен Николов, финансовата ситуация в клуба пък може да принуди шефовете да продадат някой от младите играчи в отбора - Милен Гамаков, Цветелин Чунчуков или Александър Колев.