На театър в петък вечер? Защо не?

Няколко идеи за приятна и спокойна петъчна вечер

Ако се чудите как да прекарате петъчната вечер може да ви предложим няколко идеи за театър. Защо не? А ето и кои постановки може да гледате в столицата днес.

Между три представления можете да избирате в Народния театър „Иван Вазов“ – „С любовта шега не бива“ на Мариус Куркински – от 19.00 часа на голяма сцена, пиесата на Георги Марков „Да се провреш под дъгата“ – в същия час на камерна, в 19.30 часа на Сцена на четвъртия етаж ви очаква авторският спектакъл на Георги Тенев „Злият принц“.

„Скачай!“ от Здрава Каменова е заглавието от афиша на театър „София“.

На българската драматургия залага и театър 199 с пиесата на Яна Борисова „Малка пиеса за детска стая“. Началото е в 19.30 часа.

В 19.30 часа Сатиричният театър ще покаже „На другата сутрин“ от Питър Куилтър. Постановката е на братския тандем Веселин и Красимир Ранкови.

Детският мюзикъл „Мечо Пух” от Андрей Дреников е с начален час 11.00 на голяма сцена в Софийската опера и балет. Постановката е на Юлия Кръстева, която е и автор на либретото. Диригент е Стефан Недялков.

В 19.00 часа оперният шедьовър на Джакомо Пучини „Тоска” е посветен на големия български тенор Никола Николов. Спектакълът е с участието на Радостина Николаева, Мартин Илиев, Бисер Георгиев, Ангел Христов.

В 19.00 часа Националният музикален театър ще представи оперетата на Имре Калман „Графиня Марица“. Предстои ви да се потопите в атмосфера от горещи страсти, силни характери и смешни ситуации, гарнирани с много любими мелодии и разбира се, вечния чардаш.

От 19.00 часа в зала "България" е концертът на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР с диригент Емил Табаков.В програмата ще чуете Йозеф Хайдн - Годишните времена. Солисти: Мара Масталир, Даниел Йохансен и Руси Ников, предаде БНР.