Локо (Сф) продължава да лети, вече е близо до Лудогорец

"Железничарите" победиха и Ботев

Локомотив (София) продължава страхотното си представяне в „А” група. Столичните „железничари” постигнаха нов успех в плейофите в първата шестица, като този път се наложиха с 1:0 в домакинството си на Ботев. Така „червено-черните” се утвърдиха на второто място в класирането и вече са само на пет точки от лидера Лудогорец.

Срещата бе от петия кръг на плейофите (общо 27-ия в първенството) и така Локо (Сф) остава непобеден в решителната фаза на шампионата, в която до момента вече има три победи и две равенства.

Мачът в „Надежда” далеч не изобилстваше от голови положения и завършек със само един гол бе напълно закономерен. Единственото попадение падна в 60-ата минута, когато Йордан Тодоров центрира отдясно, двама защитници на пловдивчани изпуснаха Емил Гъргоров и нисичкият ас на локомотивци с глава реализира за 1:0.

В класирането Локомотив вече е с актив от 50 точки и остава недостижим на 2-рата позиция дори и преди предстоящия мач между преките конкуренти Литекс и ЦСКА. Колкото и смело да изглежда, „железничарите” обаче вече могат да мислят и за първото място, тъй като Лудогорец е с 55 точки, а до момента в плейофите далеч не показва някаква убедителна форма.

Ботев остава на 6-а позиция с 39 точки.