Васев: Не мисля за второто място, до края във всеки мач ще има напрежение

Спорт

26-04-2015, 19:26

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Локо (Сф) продължава да лети, вече е близо до Лудогорец

Треньорът на Локо (Сф) доволен от успеха срещу Ботев

Локомотив (София) постигна победа срещу Ботев, която утвърди тимът на второто място в класирането на „А” група. Съвсем очаквано треньорът на „железничарите” Димитър Васев остана доволен от успеха, но за пореден път обяви, че пред отбора няма поставена цел и в тима изобщо не мислят за настоящата си позиция и евентуалното класиране в евротурнирите.

„Наистина труден мач, но не сме и очаквали, че ще бъде лек. Познаваме добре Ботев – стойностен отбор с добри футболисти. Знаехме, че и теренът ще бъде препятствие, съобразихме и двете при определянето на тактиката. Трябваше да сме добре подредени и макар да не започнахме добре, в течение на срещата се подобрихме. Един такъв двубой предвещава грешки и единоборства, затова се радвам, че успяхме да се възползваме от тях.

Отборът и футболистите ни не позволяват да притежаваме по-дълго топката. Акцентираме върху това да играем с повече хора в отбрана и на откраднатите топки бързо да преминаваме в атака“, коментира треньорът на „червено-черните”.

Успехът доближи "железничарите" на пет точки зад лидера Лудогорец, но в отбора изобщо не мислят за класирането.

„Аз не мисля за това второ място. Самите футболисти искат да си поставят цели, които да преследват и имат възможности за това. Всяко спъвъне оттук нататък може да се превърне в падане, защото мачовете намаляват. До края във всеки мач ще има напрежение. Всички отбори имат шанс за класиране, може би само титлата е решена”, допълни Васев.