Кварталите "Витоша" и "Дружба" с най-много дупки

До седмица започва повсеместното кърпене

До една седмица навсякъде ще започне програмата за текущия ремонт на пътните настилки. Това каза Васил Начевски, директор на Дирекция „Транспорт и инфраструктура“ в Столична община в предаването „Добро утро, България” по ТВ7. „След приключване на зимния сезон от големите амплитудни разлики в амортизираните настилки в територията на София се появиха много дефекти”, заяви той. По думите му е започнало изкърпването им първо от улиците, по които се движи масовият градски транспорт и след това ще продължи в малките улички по кварталите.

„Изготвени са програмите, които са подготвени от районните кметове с приоритети”, допълни Начевски. Според него най-зле е положението в кварталите „Витоша” и „Дружба”. „Всички програми са изготвени и започна вече изкърпването. До една седмица абсолютно навсякъде ще започне програмата за текущия ремонт, която продължава през цялата година”, каза той.

Начевски обясни, че 23 млн. лв. тази година са заделени за текущ ремонт от бюджета на Столична община, като същите пари са изхрачени и предишната година. „В тези пари влиза и програма, която е за рехабилитация на тротоарите”, добави той. Начевски поясни, че гаранцията на текущия ремонт е една година, а ако пак се отвори дупка, фирмата за собствена сметка поема запълването й. „От две години сме започнали вместо да се кърпят улиците, да се рехабилитира всяка улица, за да може вече няма никакъв проблем”, каза Начевски.