Теодор Богданов за BGvolleyball.com: С гордо вдигната глава съм!

Спорт

27-04-2015, 10:05

Снимка:

LAP.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наш волейболист хванат със забранено вещество

Никога не бих си позволил да употребя медикамент, който да навреди на мен, клуба ми и федерацията, обяви волейболистът

Българският волейболист Теодор Богданов, който бе хванат с веществото ефедрин, даде ексклузивно интервю за BGvolleyball.com за допинг скандала около него. Центърът на Нефтохимик 2010 (Бургас) заяви, че съжалява за получилата се ситуация, но не е употребявал съзнателно забранени медикаменти. Ето какво още добави Богданов:

 

- Г-н Богданов, от допинг комисията обявиха, че сте дали положителна проба. Как се чувствате?

- Много неприятна ситуация. За мен също беше изненада. 

- Кога се случи допинг проверката и очаквана ли беше тя?

- В периода, в който ми взеха пробата, бях болен от грип и използвах капки за нос, за лекуване на грипа. Тогава не съм подозирал какво съдържат самите капки и не съм си представял, че могат да повлияят положително на дадената от мен допинг проба. Допинг пробата беше в Бургас. Не мога да кажа дали е била очаквана или не. След приключването на един от мачовете, дойдоха хората и поискаха да им дам допинг проба. Аз не се крия от никого и нищо. Естествено, че ще дам проба. Изобщо не съм подозирал, че от медикаментите, които  съм използвам може да има наличие на ефедрин и да повлияе  на пробата. 

- Съгласувал ли си с доктора на Нефтохимик какви лекарства употребяваш?

- Донякъде е моя грешката, че не съм опоменал с какво съм се лекувал. Аз използвах медикаменти, които са широко разпространени във всичи аптеки. Дори децата ползват тези медикаменти, нямам идея защо това е повлияло на пробата. Явно има съставка, която се отчита като допинг. 

- Наясно ли сте кои са забранените стимуланти?

- Разбира се, че съм запознат. Никога не бих си  позволил да взема медикамент, който да навреди на мен, моето име, клуба в който играя, на федерацията. Никога не бих си позволил подобно нещо. 

- Чувствате ли се виновен?

- Виновен мога да бъда за това, че не съм съгласувал с доктора. Не съм предполагал, че ще се развият по този начин нещата. Искам да се извиня на Нефтохимик 2010 и на съотборниците си, че се стигна до такава нелепа ситуация. 

- Ще има ли отваряне на втора проба?

- Никой не се е свързал с мен, за да ме уведоми за втора проба. Единственото за което ме информираха е, че имам положителна допинг проба поради наличието на ефедрин и до там. 

- Какво очаквате от тук нататък?

- Очаквам по-меко наказание. Готов съм да съдействам с каквото мога. В сряда ще има изслушване по случая, а аз съм готов да съдействам с каквото мога. Отворен съм за всякакъв вид проби. С гордо вдигната глава съм. Каквото и съдействие от моя страна да е необходимо, аз ще го окажа.