Наш волейболист хванат със забранено вещество

В пробата на Теодор Богданов е открито наличие на ефедрин

Бившият волейболен национал Теодор Богданов е уличен в употреба на забранени вещества. В пробата на 29-годишния състезател от "Нефтохимик 2010" е открито наличие на ефедрин.

Богданов е бил тестван преди около месец заедно със съотборниците си в Бургас. Пробата му е била изпратена и до допинг лабораторията в Гърция.

За употреба на ефедрин при спортисти обаче не се налагат големи наказания, тъй като веществото присъства в много лекарствени препарати. В общия случай се дава наказание между 3 и 6 месеца, но след изслушване може да бъде издадена забрана и за 1 месец.

Самият Богданов разкри, че малко преди да бъде проверен е бил болен и ползвал няколко дни капки за нос. Той не уведомил лекаря на тима, тъй като въобще не допускал за наличието на ефедрин в този масов продукт. Юношата на "Левски" бе категоричен, че никога през живота си не е ползвал забранени вещества. Богданов ще бъде изслушан от комисия в сряда и ще съдейства с всичко необходимо.

"Никога не бих си позволил да употребя медикамент, който да навреди на мен, клуба ми и федерацията", обяви самият Богданов пред BGvolleyball.com.

Титулярният център на бургазлии не игра в полуфиналния мач срещу “Добруджа” за купата на България. От ръководството на тима обясниха, че той се е контузил по време на загрявката.

В събота спортният министър Красен Кралев разкри, че има още един спортист, дал положителна проба за ефедрин. Името на уличения състезател все още не е ясно.