Няма по-ценно от човешкия живот

Столичният кмет посади дръвчета в памет на загиналите при трудови злополуки

Няма по-ценно от човешкия живот. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на откриването на кампанията на Конфедерация по труда „Подкрепа“ по отбелязване на Световния ден за безопасност на труда, в присъствието на десетки хора, представители на изпълнителната и законодателната власт, предаде Агенция „Фокус“.

„Виждаме, че в цял свят има бедствия, аварии, катастрофи. Присъстваме по повод деня за почитане паметта на загиналите при трудови злополуки. Това са необосновани и ненужни жертви. Те не просто могат да се намалят, а да бъдат избегнати като се взимат мерки от работодателите“, каза още кметът на София. Тя благодари на КТ „Подкрепа“, че преди години са започнали с тяхна помощ обучение по безопасност на труда на служители на Столична община.

„Контролирам обектите, които се изпълняват с европейски средства, при които се спазват стриктно европейските правила. Не може да припариш до обекта без каска, без жилетка. Това не се разрешава от надзора. В тази посока трябва да работим всички, включително и организацията на работодателите“, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че Столична община е пряк работодател на десетки хиляди души и косвен на много други. „Има какво още какво да се направи, за да идваме тук и да поднасяме цветя, а не да засаждаме дървета в памет на загиналите. Тези дървета ще ни напомнят, че тези жертви са можели да бъдат избегнати“, заключи Фандъкова.

След словото си столичният кмет заедно с останалите присъстващи поднесоха цветя на плочата в памет на загиналите от трудови злополуки и засадиха дръвчета в памет на загиналите.