CEV обърна внимание на новата ни двойка по плажен волейбол

Спорт

28-04-2015, 15:29

Снимка:

БФВ

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станаха ясни националките по плажен волейбол за Европейската купа

Официалният сайт на евроцентралата със специален материал за Диана Малинова и Теодора Симеонова

Официалният сайт на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) публикува интересен материал, свързан с българския национален отбор по плажен волейбол за жени, на който тази седмица му предстои участие в третия кръг на Европейската отборна купа 2014-2016. Припомняме, че страната ни ще бъде представлявана от двете състезателки на „Марица“ (Пловдив) Диана Малинова и Теодора Симеонова, за които мачовете в Баден (Австрия) тази седмица ще бъдат официален дебют като двойка. „Пясъчните лъвици“ са в тежката група "В" заедно с Русия, Украйна и Шотландия, а сблъсъците ще бъдат от 30април до 1 май. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на надпреварата през 2016 година, а завършилите на второ и трето място ще участват в четвъртия кръг, който е по-късно тази година. Европейската отборна купа е част от квалификацията за Олимпийските игри в Рио де Женейро през 2016 година.

Ето и пълен превод на публикувания материал, публикуван и на сайта на Българската федерация по волейбол (линк към сайта на ЦЕВ тук):

Нова двойка ще представя България на Европейската отборна купа в Баден

Двете най-добри плажни волейболистки на „Марица“ (Пловдив) ще направят своя дебют като двойка в третия кръг на Европейската отборна купа 2014-2016 по плажен волейбол, който ще се проведе в Баден (Австрия) тази седмица.

Диана Малинова и Теодора Симеонова получиха повиквателни да се присъединят към женския национален отбор на България. Това е чудесна възможност за тях да се представят успешно в Баден и да се класират напред в състезанието, което също така е част от квалификацията за Олимпийските игри в Рио де Женейро през 2016 г.

Диана Малинова е една от най-опитните и титулувани български състезателки. Бившата балканска и национална шампионка пропусна поради контузия по-голямата част от сезон 2014, който включваше и успешното представяне на българския отбор в първия кръг на Европейската отборна купа, който се проведе в Казанлък миналото лято.

В същото време Малинова продължава кариерата в клубния си отбор, където бе назначена и за старши-треньор. Сега тя ще обедини сили с една от най-перспективните си състезателки – 20-годишната Теодора Симеонова. Предстоящият турнир в Баден пък ще бъде първи за двете като отбор.

Въпреки крехката си възраст Симеонова също има международен опит. През 2013 година тя игра на Европейското първенство по плажен волейбол за девойки до 22 години, което се проведе във Варна.

Двете работеха здраво по време на подготовката за техния дебют и остатъка от сезон 2015. Те прекараха част от студените зимни месеци в новопостроения закрит корт на „Марица“, което бе последвано от зимен лагер в Родопите и тренировки през пролетта в Приморско.

България ще се изправи срещу много силни отбори в своята Група В в Баден. „Пясъчните лъвици“ ще премерят сили със страни, които имат сериозни традиции в този спорт – Русия, Украйна и Шотландия. Турнирът ще се проведе от 30 април до 1 май. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на Европейската отборна купа през следващата година. Завършилите на второ и трето място пък ще се придвижат до четвъртия кръг, двубоите от който ще се състоят по-късно тази година. В допълнение към Малинова и Симеонова, българският национален отбор се състои и от много опитната двойка - Ася Динова и Светла Ангелова.

„Със сигурност ще ни бъде много трудно в Баден. Русия, Украйна и Шотландия са добре познати сили в плажния волейбол, но това не означава, че сме обречени. Не си поставяме конкретни цели и очаквания, но със сигурност ще се опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни в тези мачове, за да напреднем в Европейската отборна купа“, заяви Диана Малинова преди началото на турнира.