Малчугани ще учат археология, история и архитектура в Музея на София

За втора поредна година ще се проведе инициативата „Ваканция в музея 2015“

Инициативата „Ваканция в музея 2015“ ще се проведе за втори път в Музея на София през юни. Това каза пред Радио „Фокус“ Ерина Кръстева от музея.

По думите й са предвидени занимания по археология, история на България, архитектура, изобразително изкуство, както и посещения на различни обекти, част от културно-историческото наследство.

„Миналата година при нас дойдоха деца, които имат огромни познания в областта на българската история, в областта на археологията. Местата, на които ги водихме из София, бяха познати за тях. Децата, които идват при нас, се интересуват още от малки от тези теми. Прибавяне към техните познания и практически занимания като изобразително изкуство и архитектура. Програмата печели със съчетаниятa между теоритична подготовка и практически задачи, които да затвърдим“, каза още Ерина Кръстева.

Тя обясни, че в програмата могат да се включат деца от 1 до 5 клас, като записването ще продължи до 22 май. По думите на Ерина Кръстева интересът на учениците към програмата е голям.