Левски на финал за Купата след инфарктна победа над Лудогорец

Аниете вкара победния гол в последните минути

Левски се класира за финала за Купата на България след драматична победа над Лудогорец с 1:0 в реванша на стадион "Георги Аспарухов". Единственото попадение отбеляза Аниете в последните секунди на редовното време. Така в решителната битка за трофея "сините" ще срещнат Черно Море.

Гостите можеха първи да поведат. В 27-ата минута Стойчев изпусна Марселиньо, звездата на гостите стреля от много малък ъгъл и уцели близката греда, за радост на "сините".

Последва отпускане в домакините, а грешките на защитата се редяха една след друга. До края на полувремето разградчани взеха инициативата и на няколко пъти бяха съвсем близо до откриване на резултатата.

В 33-ата минута Белаид бе преодолян елементарно, Марселиньо отне и пусна успоредно на голлинията към Кишада, той преодоля вратаря, но ъгълът стана много малък, а Мисиджан засече и стреля, но Прохазка изби в корнер.
Минута преди края на полувремето, Левски пропусна златен шанс. Бедоя намери Аниете отляво. Испанецът нахлу в наказателното поле и мигновено асистира към Краев, който стреля, но на няколко метра встрани от вратата. Секунди по-късно домакините искаха дузпа след като Аниете получи страхотен пас от Веско Минев в наказателното поле, а Владо Стоянов тръгна да го пресреща. Испанецът се строполи на тревата, а Ивайло Стоянов посочи аут, вместо искания от „сините" наказателен удар. 

През втората част играта се накъса доста, а с напредването на времето, двата отбора все повече мислеха как да не допуснат гол, отколкото как да вкарат такъв. В 60-ата минута шампионите пропуснаха след центриране от корнер, Минев за малко щеше да си вкара автогол. 

В 84-ата минута Марселиньо прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради нарушение на бразилеца. Съдията сметна, че той си е помогнал с ръце в битката с Бедоя за центрирането на Мишо Александров. Последва кинжален шут в долния десен ъгъл, но прозвуча и сигнал от Ивайло Стоянов.

В продължението на мача се стигна до безценното попадение на Левски. Антонио Аниете засече от тъч и отправи мощен удар по диагонала и не остави шансове на Стоянов за 1:0!