Лацио гледа Краев на Левски - Лудогорец

Италианският клуб със сериозен интерес към 17-годишния талант

Представители на Лацио изгледаха двубоя между Левски и Лудогорец. Целта на визитата им в Бъл­гария е да се запознаят с каче­ствата на 17-годишния юно­ша на "сините" Божидар Краев, съобщава "Тема Спорт". Римските "орли" проявяват интерес към него и вече на ня­колко пъти са го наблюдавали в игрова обстановка. В ложите на “Герена" имаше още доста скаути на чужди клубо­ве, които следяха представя­нето на играчи от двата тима.

Божидар Краев дебютира в първия отбор през нас­тоящата кампания. Той полу­чи шанс още от испанския треньор Пепе Мурсия, който го пусна като резерва в първия крьг от първенството срещу Локо Пд (1:1). След това атакуващият играч блесна в двубоя за Купата на Бълга­рия срещу Спартак (Варна). В него той реализира хеттрик за успеха със 7:1. До вчераш­ния полуфинал реванш с Лудо­горец младокът имаше точно 20 срещи за Левски (в "А" група и Купата), в които бе реализи­рал 5 попадения.

По време на зимната пауза Краев бе на проби в италианс­кия шампион Ювентус, както и в Манчестър Сити. Той до­ри тренира в дублиращия тим на англичаните под ръко­водството на Патрик Виейра, а в момента и двата клуба продължа­ват да го следят.

С продажба на Божидар Левски ще закьрпи бюджета през лятото. Очаква се така­ва да бъде осъществена. "Сини­те" се надяват да вземат око­ло милион евро за правата му. Краев ще навърши пълноле­тие на 23 юни. Интересното е, че на 17-годишна възраст Левски продаде и друг играч в Серия А - в началото на 2014-а в Удинезе на същите години премина Антонио Вутов. Ин­терес да откупи правата на Краев имат и от италианска мениджърска агенция. Тя поже­ла това малко след началото на пролетния дял на шампио­ната. От Левски обаче отка­заха.