Заради метрото сменят маршрутите на автобусите в „Младост”

Новите маршрути влизат в сила от 9 май, разкрива се и нова линия – 112

От 9 май част от автобусните линии, които обслужват столичния квартал „Младост", ще са с нови маршрути. Промените са заради пускането на новите 3 станции на метрото до Бизнес парка. Те ще засегнат автобусите 4, 76, 111, 113, 314 и 413. Разкрива се и нова автобусна линия – 112, уточнява в. „24 часа”.

Целта на промените е бул. „Ал. Малинов" да се освободи, автобусите да влязат във вътрешността на квартала, за да се подобри обслужването и повече хора да стигат с тях до метрото.

Автобусите по линия 4 ще се движат от „Кокалянско ханче" по маршрута си до кръстовището на бул. „Ал. Малинов" с ул. „Ал. Балан", където е една от новите метростанции. След това линия 4 ще продължава по ул. „Ал. Балан", ул. „Св. Киприян" през естакадата над бул. „А.. Ляпчев" до бл. 70 в „Младост 1".

Линия 76 ще тръгва от „Младост 4", после по улиците 406, „Б. Ангелов", „Д-р Ат. Москов", „Самара", бул. „Ал. Малинов" и оттам по маршрута си до кв. „Гоце Делчев".

Скъсява се маршрутът на автобус 111. Той ще тръгва от „Люлин 1" и от кръстовището на бул. „Ал. Малинов" и ул. „Самара" в „Младост" ще завива надясно по улицата, ще минава по ул. „Д-р Ат. Москов" и ще стига до обръщача в „Младост 4".

Новата автобусна линия 112 ще тръгва от „Горубляне", надясно по ул. „М. Велев", надясно по ул. „Д. Попов", наляво по ул. „Самоковско шосе", надясно по Околовръстния път, надясно по ул. „Ал. Танев", наляво по ул. „Ат. Москов", наляво по ул. „Самара", наляво по бул. „Ал. Малинов" и по Околовръстния път ще стига до кръговото на „Бистришко шосе".

Автобусите по линия 113 ще се движат от колелото в „Младост 1" по булевардите „А. Сахаров" и „Ал. Малинов" до обръщателното колело в ,,Младост 4".

Линия 314 ще се движи от кв. „София парк" по маршрута си до бул. „Ал. Малинов", по улиците „Самара", „Д-р Ат. Москов", „Св. Преображение", „Ф. Аврамов", бул. „А. Сахаров" до колелото в „Младост 1".

Автобусите по линия 413 ще се движат от „Технопо-лис-Младост", ще минават по улиците „Самара", „Д-р Ат. Москов", „Ал. Балан", по бул. „А. Ляпчев" и по маршрута си до Централна гара.

Линиите 113, 213 и 314 ще имат нова спирка на ул. „Ф. Аврамов". За линия 413 се прави спирка на бул. „А. Ляпчев". До метростанцията при Бизнес парка също се разкрива нова спирка за линиите 111 и 112. За последната се прави и нова спирка на колелото в „Младост 4".