Задачата пред Любо - ЦСКА трети, за да играе в Европа

В последните пет кръга "армейците" в евробитка с Литекс и Берое

Предстоящ финал за Купата на България Левски - Черно море направи така, че четвъртото място в "А" група вече не дава право на участие в квалификациите за влизане в групите на Лига Европа.

Трябва да стане някакво чудо Лудогорец да не е шампион. Така "орлите" от Разград ще търсят втори пробив в групите на Шампионската лига. Ако не ще потърсят "утеха" и нови хубави резултати в групите на Лига Европа, които изглеждат скроени по техен размер.

Вторият Локо(Сф) ако продължава отличните си игри от цялата година ще заслужи своето евроучастие.

И тук идва въпросът какво ще стане с нашия най-сполучлив участник в историята на европейските клубни турнири ЦСКА?


Завръщането на Любо Пенев начело на отбора и заявката му,че ЦСКА ще се върне в тройката дава надежда за третото място, което ще даде право на "армейците" да участват в надпреварата за Лига Европа.


Ако приемем,че Ботев(Пд) няма сили за повече от шестото място,Берое и Литекс също ще влязат  с огромно желание в битката за участие в евротурнирите.

Завръщането на "Армията" на опитен и докрай мотивиран  специалист като Любослав Пенев дава по-големи шансове на ЦСКА за третото място. А защо не и за второто ако Локо(Сф) не спечели всичко докрая на първенството.


При всички случаи ни очакват интересни сбълъсъци в първата шестица за местата осигуряващи участие в Лига Европа.

В сферата на фантастиката, ако Лудогорец продължи с неубедителните си игри, ЦСКА и Локо(Сф) теоретично  все още имат шансове да станат шампиони.