Националките по плажен волейбол със загуба в Европейската купа

Тимът ни падна от Украйна

Женският национален отбор на България по плажен волейбол започна със загуба участието си в третия кръг на Европейската отборна купа по плажен волейбол за жени в Баден (Австрия). В първия двубой от група "В" националките ни отстъпиха с 0:2 победи на силния тим на Украйна.

Първи на корт 2 излязоха втората двойка на България Диана Малинова и Теодора Симеонова и първата двойка на Украйна Елизавета Сулима и Даря Удовенко.  Новосформираният тандем на Марица (Пловдив) направи своя дебют с поражение – 0:2 (11:21, 11:21), оформено след 29 минути игра.

Веднага след тях, първата ни двойка Ася Динова и Светла Ангелова също не успя да вземе гейм срещу втората двойка на противника Инна Махно и Ирина Махно и след 27 минути на пясъчния корт загуби с 0:2 (11:21, 16:21).

Сега остава България да търси задължителна победа в плейаута днес следобед, тъй като загубилият срещата им с Шотландия ще напусне надпреварата, а победителят ще си осигури участие в четвъртия кръг.  Тази сутрин островитянките също не успяха да вземат гейм от срещата си с Русия.  Най-напред вторият тим на Шотландия Кати Барбър и Джилиан Лайал бе разгромен от първата двойка на противника Мария Прокопьева и Екатерина Съйрцева с 0:2 (4:21, 6:21), а после Лин Бийти и Мелиса Каутс отстъпиха с 0:2 (11:21, 16:21) пред Евгения Уколова и Екатерина Брилова.