Май започва със слънце

Животът

30-04-2015, 17:40

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето как ще изчезне слънцето

Слънцето зарежда самолет при околосветски полет

Няма да липсват и малко облаци и дъжд

Пролет е, а сякаш времето беше забравило този факт. Е, поне в петък то ще е малко по-благосклонно с нас, защото слънцето ще ни радва в първия почивен ден. И за да имаме истински пролетно настроение, то и градусите ще бъдат малко по-високи, в сравнение с последните дни. Термометрите ще достигнат до 21 градуса, за минималните няма да говорим – те ще бъдат в порядъка на 8 над нулата, според прогнозата на sinoptik.bg.

Но нека не бързаме с радостта. Да, петък е. Да, почивен ден е! Но това явно не важи за облаците и дъжда – за тях спирка няма! Хубавата новина е, че както облаците, така и валежите ще бъдат краткотрайни.

За слънцето също няма почивен ден, защото то ще се покаже прано, рано – още в 06.21 часа. Всеки ще се съгласи, че почивните дни минават неусетно. Е, това не е точно така, защото светлата част на петъчния (неработен) ден ще е цели 14 часа и 4 минути. Залезът ще настъпи в 20.26 часа, за да предаде „смяната” на Луната, която е в нарастваща фаза и в знака на зодия Везни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен