Затварят центъра на София за Гергьовден

Ограниченията ще важат само по време на парада на 6 май

Заради парада на Гергьовден Столичната община въведе ограничения за влизане, престой и паркиране в центъра на София. На практика цялото каре между булевардите „Левски", „Княз Ал. Дондуков" и „Цар Освободител" ще бъде затворено за автомобили. В отсечката на ул. „Княз Александър I" между ул. „Съборна" и бул. „Цар Освободител" ще бъдат разположени дежурни линейки. 

Заради тържествения прием и коктейл от 20 часа до приключване на мероприятието на 6 май 2015 г. ще бъдат забранени престоят и паркирането на ул. „Милин камък" между бул. „Джеймс Ваучер" и бул. „Свети Наум" в района на резиденция „Лозенец". 

Дефилирането на знамената реликви и бойните знамена ще се извърши от 9,25 до 9,45 часа на 6 май 2015 г. по следния маршрут: от Паметника на Незнайния воин по ул. „Г. С. Раковски", бул. „Кн. Ал. Дондуков" до пл. „Княз Александър I" и обратно. Поетапно ще се осигурява движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете, уточнява „Преса“. 

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на местата на официалните церемонии, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.