Меси и Гуардиола върнаха Байерн в първи клас

Пеп е виновен за класическата загуба на баварците в Барселона

Лионел Меси и Пеп Гуардиола върнаха Байерн в първи клас след първия полуфинал в Шампионската лига на "Камп Ноу" завършил 3:0 за Барса.


Вторият гол на Меси за 2:0 бе извънземно изпълнение. Лео получи отличен пас от Алвеш в дясната зона и буквално сърфира през Боатенг който се озова на земята. После копна топката над отличния вратар на Байерн Мануел Нойер и кълбото мазно премина голлинията. Публиката на 100-хилядния стадион пощуря от кеф!


Мачът се реши за две минути след 77-ата минута когато избухна геният на Меси. Гуардиола бе решил да излъже родния си тим като играе за 0:0. Безумно решение на латиноса с оглед агресивния манталитет на мюнхенския гранд. Така, Пеп вкара баварците в безсмислена държане на топката докато Барса свободно атакуваше и до двата гола на Меси само Нойер успяваше да запази резултата нулев.

В последната минута от продължението и Неймар сложи точка на спора като отбеляза за 3:0 след прецизен голов пас на аржентинския феномен Лео Меси.

Дали,въпреки очевидното латинско пречене на Гуардиола, Байерн ще намери своята тотална агресивност и ще повтори реваншът с Порто не се знае. Първо, резултатът е 0:3 от Барселона, за разлика от 1:3 от Порто. А и Барса е решена да отиде на финал за да срещне за първи път на финал в "Ел Класико", откакто има КЕШ и ШЛ, отборът на Реал.

Тук трябва да споменем,че не е сигурно класирането на "белия балет" на финал защото Ювентус показа страхотна игра в Торино и може да задържи минималната си преднина от 2:1 в първия мач.

Заради манталитета на Байерн трябва да предположим в сферата на фантастиката,че баварците може и да направят подвиг. Но едва ли. От другата страна е Лео Меси, който твърдо е решен да вземе своята пета "златна топка". А грабването на отличието минава през елиминиране на Байерн и победа на финала в Берлин.