Стан Вавринка отново стана "клиент" на Григор Димитров

Гришо вече има три поредни победи

Григор Димитров победи Стан Вавринка със 7:6, 3:6, 6:3 в среща от третия кръг на турнира на червени кортове в Мадрид.

Успехът е трети поред за българина над швейцареца в петте им двубоя досега. Последният успех на Вавринка бе именно в Мадрид преди две години, когато се наложи с 3:6, 6:4, 6:1.

Гришо стигна до 1/8-финалите след успех над Фабио Фонини (3:6, 6:2, 7:5), докато Вавринка надигра Жоао Соуса (7:6, 7:5). Победителят от днешната битка ще срещне спечелилия мача между Симоне Болели и актуалния шампион Рафаел Надал, които излизат на корта около 16:30 часа днес.
 
От 17:15 часа Григор Димитров отново има мач, но в турнира на двойки. Българинът и партньорът му Юрген Мелцер (Австрия) излизат срещу Ненад Зимонич (Сърбия) и Марчин Матковски (Полша).
 
Ето как се разви успеха на Григор Димитров над Вавринка

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна много добре мача и спечели на нула сервис гейма си за 1:0. Последваха няколко гейма, в които всеки печелеше подаванията си - 2:2. Гришо допусна пробив в петия гейм, въпреки че успя да изравни след изоставане с 0:40. Българинът бързо поправи грешката си и върна пробива за 3:3. Димитров взе подаването си за 4:3, а резултатът стана 5:5, след поредица, в която всеки печелеше сервис геймовете си. Григор Димитров допусна отпускане в играта си в 11-ия гейм, когато водеше с 40:0, а резултатът стана 40:40, но все пак успя да си вземе сета. Вавринка също не допусна изненада при свой сервис за 6:6, след което победителят в сета трябваше да се реши с тайбрек. Там Гришо допусна по-малко грешки и взе важната точка за 7:5 след удар в аут на Вавринка.


ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна кошмарно за Григор Димитров и българинът допусна да изостава с 0:3 гейма след 15 минути игра. Димитров бе пробит във втория гейм, след като изостана с 0:40, но спаси три брейкпойнта, но не успя да избегне пробива. Двамата си размениха два сервис гейма, за да се стигне до 5:2 в полза на швейцареца и сервис на Гришо за запазване на шансове в сета. Димитров не допусна нов пробив в сета (3:5), но Вавринка също взе подаването си на нула за крайното 6:3 в сета.


ТРЕТИ СЕТ
Третият сет започна с размяна на победи в сервис геймовете на Гришо и Вавринка. Българинът бе на косъм от това да допусне пробив в третия гейм, но успя да вземе аванс за 2:1, но и Вавринка стори същото за 2:2. Димитров показа колебание в петия сет и изостана с 15:40, но спаси два брейкпойнта, за да поведе с 3:2 в геймовете. Последваха два гейма, в който сервиращите взеха на нула за 4:3 в полза на Гришо. Българинът получи шанс за пробив в осмия гейм при 40:30, но Вавринка се спаси с точен удар на линията. Гришо изпусна втори брейкпойнт, когато искаше да играе с топката, но рискуваше да нарани лайнсмена. В крайна сметка Гришо проби след топка в аут на Вавринка и взе предимство във важен момент. Димитров взе сервис гейма си за крайното 6:3 в почти двучасовия двубой на корт "Аранча Санчес Викарио".