Туристи съдят круизна компания заради масово хранително отравяне

Някои пасажери били толкова зле, че с дни не излезли от каютите си

Близо 100 туристи са предприели правни действия срещу компанията Thomson Cruises с претенции, че внезапно са се почувствали болни по време на средиземноморски круиз през миналата година, предава Дайли Мейл.

Няколко пътници твърдят, че са били толкова зле, че с дни не са били в състояние да излязат от своите каюти, докато плават на борда на круизния лайнер  MS Island Escape по различно време в периода между март и ноември 2013 година.

Масовите оплаквания са за сходни симптоми, включително диария, повръщане, повишена температура и обезводняване.

Пътниците, които са страдали от стомашно разстройство твърдят, че в ресторантите на ол-инклузивния пасажер са им сервирали, студена, претоплена или не добре сготвена храна.

Освен това потърпевшите се оплакват от  случаи, когато прясна храна е сипвана върху старата на блок масата.

Те също така твърдят, че приборите и посудата често били мръсни, а общите тоалетни не се почиствали редовно на борда на база ол инклузив круизен кораб.

Говорител на компанията собственик „Томсън” заяви: "Съжаляваме да чуем подобни оплаквания от пасажерите на нашия кораб, които са пътували с нас през 2013. Приоритет за служителите ни е здравето, безопасността и удобството на всички наши клиенти. Ние следваме строги процедури за здраве и хигиена в съответствие с индустриалните и туристически стандарти. Нашите кораби са посетени за почивка от  35000 пътници през 2013 г. и по-голямата част не са имали оплаквания от своето пътешествие. Тъй като този случай сега е обект на съдебно производство би било неподходящо за нас да коментираме по-нататък."

Адвокат Ъруин Мичел заявява, че това е четвъртият път от шест години, в който разследва оплаквания на пътници от този кораб, предлагащ средиземноморски круизи в дестинации като Палма де Майорка, Барселона и Рим.

Адвокатската кантора заяви, че са представлявали повече от 300 пътници, които са били на борда на кораба през 2009 г., 2010 г., 2012 г. и 2013.

Цените за седемдневно средиземноморско пътешествие на този кораб започват от 450 евро на човек в двойна каюта.

Круизен кораб на компанията "Томсън" акостира често и в Български води, това е Томсън Спирит, който води туристи в Несебър на път за Одеса.