Александър Чакмаков: ЦСКА има нужда от силна ДЮШ

Разгледали сме школите на Интер, Партизан и Арсенал

Председателят на сдружението "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков обяви, че клубът се нуждае от рестарт. Той смята, че ЦСКА има нужда от силна детско-юношеска школа, от която да има приходи и да се плащат старите задължения. Чакмаков обаче подозира, че това може да не се хареса на феновете, тъй като при това положение ЦСКА трудно ще се бори за шампионската титла.

„В последните няколко дни четох един коментар и ми хареса думичката „рестарт“. ЦСКА има нужда от такова нещо“, сподели Чакмаков.

"Клубът трябва да се опре върху червената общност - фенове и бизнес. Разгледали сме школите на Партизан, Интер, Арсенал и др. Тези школи произвеждат качествени футболисти, които носят пари на клуба. Някои биват продавани, други играят за първите отбори. ЦСКА трябва да започне да гледа в тази насока“, добави председателят на сдружението.

„Трябва да има стабилно управление и да се направи концепция за школата, а ние "ЦСКА Завинаги" ще помогнем. Ние не можем да изместим футболния клуб, който ще си развива школата. Да не се спекулира с това. Трябва да се реализира приходна част и да се чистят и старите задължения. Това може и да не се хареса на феновете, защото клубът може да не успее да се бори за първото място", каза още Александър Чакмаков.