Нови тротоари в кв. „Хиподрума“

Те ще бъдат направени само по улица „Кюстендил“ и то след като се изгради третия лъч на метрото

Нови тротоари ще бъдат направени по една от най-натоварените улици в столичния квартал „Хиподрума“ – улица „Кюстендил“. Това ще стане едва след като се изгради третия лъч на метрото, заяви пред България Он Ер главният инженер на район "Красно село" Веска Савова.

Ремонтни дейности по улицата досега не е имало и тепърва предстои проверка на състоянието на инфраструктурата. "Относно изграждането на тротоара на ул. "Кюстендил" в участъка между ул. "Лерин" и бул. "Гоце Делчев", следва да бъдат отчуждени части от частни имоти, за да може да бъде изграден тротоара. Надяваме се със строителството на метрото да изградим и този тротоар", заяви г-жа Савова.

От общината уверяват, че скоро ще започнат ремонти на пътната настилка и признават, че досега такива не са правени. Друг проблем на улицата са паркираните автомобили. Забраната за това не се спазва от шофьорите, а предприетите мерки от органите на реда не са достатъчни, уточнва Днес.бг.

"За тези автомобили на ъгъла на улица "Лерин" има знак "Забранено паркирането" по улицата и че нарушителите принудително следва да бъдат премахнати. Така че това е контрол, който следва да го извършва Пътна полиция", допълни Веска Савова. 

Въпросът за критичното състояние на участъка от улица "Кюстендил" е повдиган преди 3 години. Досега обаче решение не е намерено.