Общински съветник иска "легнали полицаи" в "Зорница"

Мисия Бургас

10-05-2015, 11:30

Снимка:

Topnovini.bg

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Небостъргач изниква и в „Зорница“

Пешеходка пострада тежко при катастрофа в района

Нови "легнали полицаи" скоро може да пазят пешеходци от бързо преминаващите коли в бургаския комплекс "Зорница". В докладна до местния парламент общинският съветник Йордан Георгиев предлага да бъдат поставени ограничители на скоростта на улиците между бл. 5 и бл. 50 и между бл. 5, 6 и 11. Целта е да се предотвратят фатални пътни инциденти, съобщава Topnovini.bg.

В посочения район има малък парк с детска площадка. Тя се посещава не само от малчуганите и техните родители, но и от възрастни и трудноподвижни хора, излезли на почивка навън пред домовете си. Тук се намира и оборотно заведение на известна верига за бързо хранене. От тук непрекъснато преминават автомобили, често движещи се с висока скорост.

Искането за поставяне на ограничители за скоростта е провокирано и от инцидент с пешеходка, станал в района преди година. Жена беше блъсната от автомобил и изпадна кома. Пострадалата оцеля след катастрофата.

"За да не се стига до фатални случаи, е необходимо да се вземат своевременни мерки и въведат съответни ограничения", смята Георгиев.