Прокурорска дъщеря задига дрехи от столичен мол

23-годишната крадла изнесла стоки за над 100 000 лева

Дъщеря на обвинител от окръжна прокуратура - Перник е участвала в кражба на дрехи от магазин на "Гес" в столичен мол, при която са били заявени липси за близо 100 000 лева, пише "Телеграф". 23-годишната Никол Димитрова е подсъдима, тъй като според колегите на баща й от Софийска районна прокуратура има събрани доказателства, че момичето е изнесло около 110 артикула от магазин в The Mall на бул. "Цариградско шосе".

Само една от мъжките тениски струвала 153 лв., като сред трофеите имало рокля за 502 лв, и дамска блуза без ръкави за 238 лв. Никол действала в комбина с продавач консултантката Силвия Соколова, с която живеят на една улица в Перник, става ясно от обвинителния акт. Силвия оставяла дрехите в съблекалнята, а Никол ги изнасяла. Продавачката имала още една съучастничка - Христина Георгиева, която по същата схема си тръгнала със 7 артикула.

При един от случаите Соколова сама излязла от магазина с блуза на райета за 195 лв. Кражбите са извършени през 2012 г., а до края на тази година се очаква съдебен състав да излезе с присъда по делото. Според разследващите водеща роля в схемата имала продавачката. За целта оставяла набелязаната за крадене стока в чанта за дрехи, с която идвала на работа. Самата чанта оставяла в склада. За да изнесе обувките и дрехите незабелязано от магазина, продавачката издебвала момента, в който колежките й излязат в обедна почивка или отидат да си купят нещо за ядене. После местела чантата от склада в някоя от съблекалните, след което веднага се обаждала на свои съучастници, мотаещи се през това време в мола. В магазина влизали обикновено две момичета или момче, избирали някаква дреха с мотив, че ще я пробват и влизали в съблекалнята, където предварително била скрита чантата. Схемата лъснала, когато клиент си поръчал обувки за абитуриентски бал и отишъл да си ги вземе.

Справките сочели, че стоката трябва да е в наличност, но продавачките не успели да я открият. Тогава мениджърът на бутика установил, че не само поръчаните, но и много дрехи и обувки липсвали. Последното съдебно заседание по делото за кражбите беше в четвъртък. На следващото през юни ще бъдат разпитани още двама неявили се свидетели, след което се очаква присъда. Любопитен факт е, че през 2012 г. при акция "Модерните" от МВР задържаха четирима заподозрени, а впоследствие установили още двама съпричастни. Само половината от тях днес са с обвинения.